Еднофамилна триетажна къща 90 м2

Обекта за климатизация е еднофамилна къща на 3 етажа с обща площ за отопление приблизително 90м2 намираща се в гр. Аксаково. Има положена външна изолация XPS 50мм. Дограмата е навсякъде PVC със двойни стъклопакети със стъкла 4 сезона.
floor 1

floor 2

floor 3
В къщата има изградена инсталация за отопление с камина с водна риза. След направен оглед и изисления решихме да заменим всички радиатори (чугунени) с нови панелни тип 22. До голяма степен се съобразявахме и с възможните размери на радиатори, които можем да сложим на мястото на старите. Също така преместихме мястото на циркулационната помпа от етаж едно на етаж 2, където разположихме и климатика, и топлообменника и таблото за управление и мониторинг. На базата на това какви размери радиатори ще положим по стаите и какви са необходимите топлинни загуби на къщата направихме новия проект за отопление. Загубите на къщата излизат приблизително 6kW. За да имаме запас от енергия предвид, че зимите в Аксаково и изобщо Варненския регион са доста свирепи и с висока влажност се спряхме на климатик с номинал на отопление 8kW или по-точно FUJITSU ASY24LF 2.2-8.1-10.6kw

След като пристигна Топлообменника, който е изработен точно за тази инсталация собственика се зае да преработи водната част. Така след няколко дена се захванахме да сглобяваме всичко за да можем да стартираме всичко точно преди зимата.

IMAG1948

IMAG2065

IMAG2070

IMAG2071

Равносметката за направените разходи по проекта:

закупени нови радиатори: 800лв.
Закупен чисто нов климатик: 2400лв.
Топлообменник: 350лв.
Преработване на водната част: 0лв.
Табло за мониторинг и управление: 150лв.
Пускане и настройка: 500лв.

Общо разходи: 4200лв.